Om Sports Influencers™

Norske idrettsprofiler spiller en viktig rolle for sponsorobjekter og sponsorer. Ikke bare i forhold til sportslig suksess, men også markedsattraktivitet i form av at merkevarer ønsker å assosiere seg med utøvernes kjennskap, goodwill, holdninger og verdier.

Sponsor Insight har de senere årene opplevd et økende behov hos våre kunder om å dokumentere og synliggjøre hvilken posisjon de ulike profilene har i befolkningen og i det norske medielandskapet. Basert på hva kundene våre etterspør, samt hva som gjøres av profilmålinger internasjonalt, har vi derfor utviklet en dybdemåling av over 100 norske idrettsprofiler: Sports Influencers™.

Der hvor det for sponsorobjektene handler om å ha kontroll på sine viktigste ressurser, er det for samarbeidspartnerne viktig å ha en god forståelse av hvilke utøvere som passer bedriftens målsetning best. Det handler om å ta bedre valg i alt fra hvem som skal frem i lyset, hvem som er mest attraktiv for sponsorene å knytte seg til, men også om å knytte til seg de riktige samarbeidspartnerne.

 

Hva inngår i Sports Influencers™?

Hensikten med Sports Influencers™ er å ha en enhetlig måling av norske idrettsprofiler i forhold til oppfatningen av utøveren i befolkningen på den ene siden, og attraktivitet og synlighet i media på den andre siden. Kombinasjonen av disse to, gir en god forståelse av totaliteten ved en utøver ut fra et markedsperspektiv.

I  Sports Influencers™ kartlegges og rapporteres 4 hovedelementer:

 • Kjennskap - Kombinasjon av kjennskap og kunnskap om utøveren

 • Omdømme - Kombinasjon av inntrykket av utøveren og tillit til utøveren. 

 • Attraktivitet - hvor interessert er de i å følge med på utøveren

 • MedieScore™ - hvor mye medieomtale får utøveren TV, aviser, webmedier. Inkludert SoMe (Antall følgere)

Undersøkelsen er gjennomført som webintervju i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen i henhold til kjønn, alder og bosted. Over 1.600 intervju gjennomført i siste halvdel av oktober / begynnelsen av november 2016. MedieScore™ er basert på all omtale hver enkelt idrettsutøver i over 1700 kilder på TV, print og web.  Sosiale medier er basert på antall følgere utøverne har, da dette er et uttrykk for deres attraktivitet i disse medier. 

 

InfluencerScore™

Faktorene kjennskap, omdømme, attraktivitet og MedieScore™ vektes og gir samlet en felles score: InfluencersScore™. Hver utøver får en InfluencerScore™ og det vises hvilken rangering utøveren har, totalt og på hvert element, blant de over 100 utøverne som er kartlagt i undersøkelsen:  

RAPPORTFORMATER

Ettersom noen trenger dybdeinformasjon på enkelte utøvere, mens andre først og fremst trenger oversikt over mange utøvere, er resultatene tilgjengelige i to forskjellige rapportformater:

Topprapport

Normal 
 0 
 
 
 21 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 NO-BOK 
 X-NONE 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
 table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Vanlig tabell";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:10.0pt;
	font-family:"Times New Roman","serif";}
 
   

Topprapporten viser resultater for alle utøvere i undersøkelsen på de mest sentrale måleparameterne: Kjennskap, Omdømme, Attraktivitet og MediaScore. Rapporten går ikke i dybden på hvert av disse parameterne, men viser ulike rangeringer av utøverne.

Dybderapport

Sports Influencers - Forside Dybderapport 2.jpg

Dybderapporten går i dybden på den enkelte utøvers resultater. Alle tall tilgjengelig på utøveren i kartleggingen inngår i denne rapporten. Dette inkluderer blant annet nedbrytninger på demografiske målgrupper for å se hvordan utøveren når disse gruppene. Det vises også plassering utøveren har i de ulike målgruppene på de ulike måleparameterne. I tillegg er dette også en fullverdig medieovervåkningsrapport, basert på måling gjennomført i perioden januar-oktober 2016 i alle medier – inkludert TV som Sponsor Insight er de eneste som kartlegger i Norge.

Rapportinnhold

I tabellen nedenfor går det frem hvilke elementer som er inkludert i den enkelte rapport.

 

I TOPPRAPPORTEN vises de aktuelle verdiene for alle profilene i undersøkelsen.

 

I DYBDERAPPORTEN vises de aktuelle verdiene for den, eller de, profilene man er interessert i både på toppnivå og undervariabler.

 


 

Hva koster rapportene?

Topprapporten har en pris på kr 15.000,- eks. mva.
Dybderapporten har en pris per profil på kr 20.000,- eks. mva.
Dybderapport på en profil inkludert Topprapporten kr 25.000,- eks. mva
Ta kontakt dersom du ønsker tilbud på flere dybderapporter.

Hvordan kan jeg som sponsor bruke denne rapporten?

Enten du vurderer å signere en sponsorprofil som skal knyttes til din merkevare eller du skal velge mellom hvem som er best å benytte til en kampanje, så er Sports Influencers™ stedet å begynne. Gjennom vår omfattende kartlegging vil du få en detaljert dybdeanalyse for dine profiler og en inngående kjennkap til hvordan profilene presterer på viktige nøkkeltall.

Hvordan kan jeg som sponsorobjekt bruke rapporten?

Profilenes gjennomslagskraft i media og posisjon hos det norske folk kan gjøre store forskjeller for et sponsorobjekt evne til å selge sponsoravtaler. Ved å bestille Sports Influencers™ for dine utøvere, vil du ha detaljerte tall på hvilke posisjon dine profiler har i mediemarkedet og blant det norske folk. Norske Idrettsprofiler kan brukes til å velge riktige frontpersoner i media eller til markedsføring, avgjøre hvilke utøverne som er best å anbefale til sponsorkampanjer, samt til innsalg av sponsoravtaler. Finner du ikke alle dine profiler i listen over profiler som måles under? Ta kontakt med Sponsor Insight.

Hva er MediaScore™?

På MedieScore™ kartlegges ikke bare antall medieomtaler. Det gjøres også en mer kvalitativ vurdering i forhold til størrelse og rekkevidde for artiklene – og for TV også lengde på innslagene med utøveren. En notis i en stor avis er mindre profilbyggende enn en helside, et langt TV-innslag med mange seere er mer profilbyggende enn et kort med få seere. Attraktive utøvere får gjerne større oppslag i store riksdekkende medier, mens de som er litt mindre attraktive gjerne får de store oppslagene i mindre medier med tilknytning til området utøveren kommer fra. I dybderapporten gjøres det også en kvalitativ vurdering av hvordan utøveren fremstilles i media.

Hvem kan jeg kontakte i Sponsor Insight for en prat rundt Sports Influencers™?

For spørsmål rundt Sports Influencers™, vennligst ta kontakt med:

 • Espen A. Meland, Markedssjef: Telefon 482 29 922, eller send e-post til espen(at)sponsorinsight.no
 • Vegard Arntsen, Daglig leder: Telefon 934 32 655, eller send e-post til vegard(at)sponsorinsight.no

Hvilke profiler kan jeg velge blant?

Merk! Finner du ikke din profil, vennligst ta kontakt med Sponsor Insight

Alpint: Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen, Kjetil Jansrud, Nina Løseth, Ragnhild Mowinckel.

Boksing: Cecilia Brækhus.

Fotball: Ada Hegerberg, Alexander Søderlund, Caroline Graham Hansen, Erik Huseklepp, Isabell Herlovsen, Jo Inge Berget, John Arne Riise, Joshua King, Marcus Pedersen, Markus Henriksen, Martin Samuelsen, Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli, Ole Kristian Selnæs, Omar Elabdellaoui, Per Ciljan Skjelbred, Pål Andre Helland, Rune Almenning Jarstein, Solveig Gulbrandsen, Stefan Johansen, Vegard Forren, Ørjan Nyland.

Freestyle: Tiril Sjåstad Christiansen.

Friidrett: Christina Vukicevic Demidov, Ezinne Okparaebo, Filip Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen, Ingvill Måkestad Bovim, Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm.

Golf: Espen Kofstad, Suzann Pettersen.

Hopp: Anders Fannemel, Daniel-André Tande, Johan Forfang, Kenneth Gangnes.

Håndball: Amanda Kurtovic, Anja Hammerseng-Edin, Bjarte Myrhol, Camilla Herrem, Erlend Mamelund, Gro Hammerseng-Edin, Heidi Løke, Kristian Kjelling, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal.

Idrett for funksjonshemmede: Birgit Skarstein, Sarah Louise Rung.

Ishockey: Andreas Martinsen, Jonas Holøs, Mathis Olimb, Mats Zuccarello Aasen, Ole-Kristian Tollefsen, Patrick Thoresen.

Kampsport: Emil Meek.

Kombinert: Jørgen Graabak, Magnus Moan, Mikko Kokslien.

Kunstløp: Anne Line Gjersem.

Langrenn: Anders Aukland, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Chris Jespersen, Eirik Bransdal, Finn Hågen Krogh, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Ola Vigen Hattestad, Petter Northug, Sjur Røthe, Therese Johaug, Øystein Pettersen.

Motorsport: Andreas Mikkelsen, Ayla Ågren, Fredric Aasbø, Mads Østberg, Petter Solberg.

Roing: Olaf Tufte.

Sjakk: Magnus Carlsen.

Skiskyting: Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Ole Einar Bjørndalen, Synnøve Solemdal, Tarjei Bø, Tiril Eckhoff.

Skøyter: Håvard Bøkko, Ida Njåtun, Sverre Lunde Pedersen.

Snowboard: Silje Norendal, Ståle Sandbech, Torstein Horgmo.

Svømming: Henrik Christiansen, Lavrans Solli.

Sykkel: Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Gunn Rita Dahle Flesjå, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen.

Tennis: Casper Ruud.

ØNSKER DU Å BESTILLE EN AV RAPPORTENE? VENNLIGST FYLL INN INFORMASJONEN UNDER OG TRYKK SEND INN , ELLER TA KONTAKT MED OSS

Name *
Name
Dersom fakturaadresse og adresse er lik, trenger du ikke å fylle ut adresse.
Velg rapportvariant *
Hvilke rapport ønsker du å bestille?
Se liste for de som måles i dag, trykk på + for hvilke profiler du kan velge i blant. Finner du ikke din profil, ta kontakt med Sponsor Insight for oppstart av profilmåling.

.