Oppsummering av medietall for januar

Da var det et nytt år og januar er unnagjort. Tallgrunnlaget er ennå ikke så veldig stort, men det er noen interessante tendenser å bite seg merke i.

I Tippeligaen var det for januar 2016 en fin økning i det viktigste parametre på denne tiden av året; antall oppslag.

I januar 2016 har det vært en økning på 68% i antall oppslag i norske medier, noe man må si er en veldig fin økning. Det er også en dobling i antall positive oppslag, og en liten nedgang i antall negative. Nedgangen i TV-tid kommer i stor grad som en følge av at det var unaturlig mye innslag i januar 2015 som en følge av Martin Ødegaards signering med Real Madrid

 OBOS-ligaen har også opplevd en bra start på året.

Antall oppslag er økt med 18%, noe som er bra med tanke på at Brann bidro til ekstra mye omtale i begynnelsen av 2015. Det blir spennende å se om økningen holder seg ved utgangen av februar. Det er en halvering i antall positive oppslag, men også en nedgang på hele 90% i antall negative oppslag. TV tiden har en stor nedgang (3 sekunder om Obosligaen i Januar 2016), mens den totale TV-tiden i januar 2015 var på 3 minutter og 11 sekunder fra forskjellige småinnslag. Det er ingen dramatikk i dette så tidlig i sesongen.

 

Interesse og omdømme kommenteres i etterkant av 1.kvartal.