Therese på topp

Etterlengtet comeback, førsteplasser på samlebånd, rekordsterkt landslagsomdømme og mest populære kvinnelige idrettsutøver- Therese Johaug er klar for VM i Seefeld.

Therese Johaug er for alvor tilbake i skisporet igjen og henter inn topplasseringer som ingen andre. Dalsbygdas store stjerne hadde sitt etterlengtede comeback på Beitostølen i november, og har siden hanket inn den ene førsteplassen etter den andre. Johaug har vunnet samtlige distanserenn denne sesongen og forventningene til VM i Seefeld er skyhøye.

Interessen består

Til tross for to sesonger utenfor landslaget er det ingenting som tyder på at dette har påvirket Johaug verken formmessig eller inntrykket det norske folket har av henne. Før sjokknyheten sprakk i 2016 var Johaug ansett som den nest mest populære kvinnelige idrettsutøveren i Norge – bak Marit Bjørgen. Da saken og utestengelsen ble et faktum holdt hun fortsatt fast ved denne plasseringen, dette til tross for enorm mediedekning. Da det stormet som verst rundt Johaug var hun nevnt nærmere 6000 ganger i media.

Gjennom hele perioden Johaug var utestengt fra landslaget var det stor interesse rundt henne. Det er gledelig å se at interessen rundt Johaug er minst like stor nå som da, og at fokuset nå dreier seg om hennes prestasjoner i skisporet. Med andre ord er interessen rundt Johaug stigende og nærmer seg toppnivået fra starten av 2016. Da anså hele 41 prosent av befolkningen Therese Johaug som en av de mest interessante idrettsprofilene i Norge. 38 prosent av den norske befolkningen anser Johaug som en av de mest interessante idrettsprofilene i Norge per i dag. Det er videre rimelig å anta at interessen rundt den suksessfulle skiløperen vil stige ytterligere dersom hun også lykkes i Seefeld, slik resultatene hittil i sesongen i aller høyeste grad antyder.

Da Marit Bjørgen la opp i 2018 tok ikke Johaug bare over stafettpinnen på landslaget, hun tok også over den stolte førsteplassen som Norges mest populære kvinnelige idrettsutøver. Førsteplassen uavhengig av kjønn kniver Johaug og Klæbo om – totalt for 2018 var Klæbo bare ett prosent mer populær enn Johaug, mens Johaug var mest populær i siste kvartal av 2018.

Damene på topp

Kvinnelandslaget i langrenn er også i medvind med et omdømme i meget positiv utvikling, vi har ikke sett liknende tall siden 2016. 62 prosent i positivt omdømme er formidabelt, jentene ligger blant annet foran herrelandslaget med sine 56 prosent i positivt omdømme. Faktisk er kvinnelandslaget i langrenn det landslaget med nest best omdømme – kun slått av håndballjentene.

Therese Johaugs comeback har vært etterlengtet for alle og enhver, endelig kan hun legge de to siste sesongene bak seg og fokusere på medaljekampene i Seefeld.