Östersund venter

Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø går snart i gang med verdensmesterskapet i skiskyting. VM avholdes i Östersund – en arena de begge har gode minner fra.

Johannes Thingnes Bø har 34 seiere i verdenscupsammenheng, 12 av disse fra årets sesong – han leder verdenscupen suverent og har gode minner fra Östersund. Under sesongåpningen 2017/2018 vant han i nettopp Östersund, før han rundet av sesongen med olympisk gull.

Tiril Eckhoff har også gode minner fra denne arenaen. I 2014 tok hun sin aller første verdenscupseier i Östersund. Eckhoff hadde også en god fjorårssesong med sølv og bronse fra OL.

Eckhoff og Thingnes Bø er landets mest populære kvinnelige og mannlige skiskyttere. Thingnes Bø er per dags dato oppe på pallplass hva gjelder popularitet blant norske idrettsutøvere. Eckhoff er den tolvte mest populære idrettsutøveren i Norge, men var flere ganger innom topp-10 listen i løpet av fjoråret. Hva gjelder kvinner er hun den fjerde mest populære utøveren, bak langrennsutøverne Johaug, Weng og Flugstad Østberg.

I 2018 var skiskyting den nest mest populære idretten i Norge, både herre- og kvinnelandslagene i skiskyting har et godt omdømme å vise til. Begge lagene er på topp-10 listen over best omdømme, herrene har 54 prosent i godt omdømme og tar med det 4.plassen. Kvinnene har 41 prosent i godt omdømme og havner dermed på 8. plass.

De andre landslagsutøverne har også levert gode resultater i forkant av VM i Östersund. Marte Olsbu Røiseland har vunnet tre renn så langt i sesongen og regnes som medaljekandidat til VM. Storebror Bø, Tarjei må også regnes som et medaljekandidat til tross for lillebrors overlegene resultater i årets sesong. Tarjei Bø sitt beste resultat i verdenscupen år er en 2.plass bak lillebror i Ruhpolding.

Under VM i 2017 i Hochfilzen ble det ingen gullmedaljer til Norge, selv om Thingnes Bø var nære ved flere ganger med hele tre sølvmedaljer. På kvinnesiden fikk vi ikke en eneste pallplassering – heller ikke i mixed-øvelsen. Resultatene har tidvis vært formidable i årets sesong, dermed blir det spennende å følge det norske utøverne når VM går i gang i Östersund 7. mars.